Merkez İzmirMerkez İzmirMerkez İzmir
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Kültür Sanat Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Magazin Haberleri
Okuma: Kapari Nedir? Kaparinin Faydaları Nelerdir! Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?
paylaş
Font ResizerAa
Merkez İzmirMerkez İzmir
Font ResizerAa
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Yaşam Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Yaşam Haberleri
  • Sağlık Haberleri
Bizi Takip Edin
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
© Copyright 2022, Merkez İzmir. Tüm Hakları Saklıdır.
Merkez İzmir > Diğer Haberler > Kapari Nedir? Kaparinin Faydaları Nelerdir! Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?
Diğer Haberler

Kapari Nedir? Kaparinin Faydaları Nelerdir! Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?

Dikenli bir bitki olan kaparinin ana vatanı Asya’dır. Türkiye’de de Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişir. Tohum olarak yetişen ve kısa boylu bir bitki olan kaparinin farklı bölgelerde farklı isimler ile de anıldığı görülmektedir. Kaparinin en çok kullanıldığı alanlar reçel ve turşudur. Bunun yanı sıra kapari baharat olarak da kullanılır.

Son Güncelleme 20 Mayıs 2023 11:49
2 yıl Önce
paylaş
Kapari
paylaş

Kapari tohum olarak kendiliğinden yetişir. Yuvarlak ve etli bir yapıdadır. Ortalama 150 ila 200 yıl arasında yaşayabilir. Karga kavunu, keper, gebere, kepere, kedi tırnağı, geber otu olarak da adlandırılır.

KAPARİ NERELERDE KULLANILIR?

Kapari mutfaklarda daha çok marmelat ve reçel yapımında kullanılır. Şifa kaynağı bu bitkinin en çok turşusu yapılır. Turşu olarak saklanmış kapari tomurcuklarını salatalarda, garnitürlerde kullanılabilirsiniz. Pizzaların üzerine konulan malzemelerin arasına karıştırabilirsiniz. Balık, tavuk, kırmızı et veya hindi yemeklerinin yanında pişirerek servis edilebilirsiniz. Kapari reçeli, kapari çayı da en çok kullanılan ürünlerindendir.

Not: Kapariyi organik ürün satan marketlerde, aktarlarda ve internet üzerinden satın alabilirsiniz…

KAPARİ TURŞUSU TARİFİ

Malzemeler

500 gr kapari
3 su bardağı su
5-6 diş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı turşu tuzu

Yapılışı

Öncelikle kaparileri temizleyip, yıkayın. Derin bir tencerede kaparileri 2-3 dakika haşlayın. Süzüp soğuması için bekletin. Su, sirke ve tuzu bir kasede karıştırın. Kaparileri soğuyunca kavanoza yerleştirin. Üzerine boşluk kalmayacak şekilde hazırladığınız suyu ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yer yaklaşık 15-20 gün bekletin. Afiyet olsun…

İzmir Esporda Dev Finale Ev Sahipliği Yapıyor!
Dünyanın En İyi Kahvaltıları: Her Damak Tadına Hitap Eden Lezzetler!
İzBB’den Amatör Spor Kulüplerine Dev Takviye!
İzmir Urla’da Yaşam Nasıl?
TÜİK Açıkladı Evlenme Ve Boşanmalar Arttı!
EtiketlerKapariKapari NedirKapari Nerelerde KullanılırKapari Turşu TarifiKapari Turşusu
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp Email Print
Önceki Haber Karşıyakalı Atletler Karşıyakalı Genç Atletler 19 Mayıs İçin Piste Çıktı!
Sonraki Haber İzmir’de Nefret Saldırısına Uğrayan Depremzede Adıyaman’a Döndü!
© Copyright 2022, Merkez İzmir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
Tekrar hoşgeldiniz!

hesabınıza giriş yapın

Username or Email Address
Password

Lost your password?