İzmir Bombası, İzmir’in en sevilen tatlılarından biridir. İçi fındık kreması, dışı ise çikolatalı olan bu tatlı, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolaydır.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- Bir tutam tuz
- 1,5 su bardağından biraz fazla un
- Kahvaltılık sürülebilir çikolata
- Fındık kreması
Yapılışı:
- Bir kaba ılık su, sıvı yağ, şeker ve tuzu alın ve karıştırın.
- Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurmaya başlayın.
- Hamurun üzerini kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
- Açtığınız hamurdan eşit büyüklükte parçalar kesin.
- Her bir parçanın ortasına fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın.
- Kapattığınız hamurların kenarlarını bastırın ve fazla hamuru kesin.
- Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine dizin.
- 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlıları soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlıların üzerine kahvaltılık sürülebilir çikolata sürün.
- Çikolatası eriyen tatlıları servis edin.
Püf Noktaları:
- Hamuru yoğururken fazla un eklememeye özen gösterin.
- Hamurun üzerini kapatarak dinlendirdiğinizde daha kolay şekil verebilirsiniz.
- Fındık kreması yerine başka krema çeşitleri de kullanabilirsiniz.
- Çikolatayı eritirken benmari usulü kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!