Merkez İzmirMerkez İzmirMerkez İzmir
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Kültür Sanat Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Magazin Haberleri
Okuma: Dünyanın En İyi Kahvaltıları: Her Damak Tadına Hitap Eden Lezzetler!
paylaş
Font ResizerAa
Merkez İzmirMerkez İzmir
Font ResizerAa
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Yaşam Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Yaşam Haberleri
  • Sağlık Haberleri
Bizi Takip Edin
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
© Copyright 2022, Merkez İzmir. Tüm Hakları Saklıdır.
Merkez İzmir > Diğer Haberler > Dünyanın En İyi Kahvaltıları: Her Damak Tadına Hitap Eden Lezzetler!
Diğer Haberler

Dünyanın En İyi Kahvaltıları: Her Damak Tadına Hitap Eden Lezzetler!

Dünyanın En İyi Kahvaltısı: Bir Türk Klasiği mi Yoksa Egzotik Bir Lezzet mi?

Son Güncelleme 14 Mayıs 2024 09:07
1 yıl Önce
paylaş
Kahvaltı
paylaş
Bougatsa

1. BOUGATSA

Bougatsa, kıymalı veya peynirli çeşitleri olmasına rağmen, irmikli muhallebi dolgusu ile katmanlı bir yufka böreğinden oluşan geleneksel, köy usulü bir Yunan böreğidir. Yemeğin adı, peynirle doldurulmuş börek anlamına gelen Osmanlıca pogatsa kelimesinden türetilmiştir.

Roti canai

2. ROTI CANAI

Roti canai, un, su, yumurta ve yağ ile yapılan Hint kökenli, ancak esas olarak Malezya ve Endonezya, Brunei ve Tayland gibi çevre ülkelerle ilişkilendirilen geleneksel tavada kızartılmış bir gözleme. Roti canai hamuru tekrar tekrar katlanır, böylece nihai ürün katmanlı bir dokuya, yumuşak bir iç kısma ve çıtır bir dış katmana sahip olur.

Chilaquiles

3. CHILAQUILES

Chilaquiles, en basit haliyle, isteğe bağlı et ve sebze ile acı sosa batırılmış kızarmış tortilla parçalarının bir araya getirilmesidir. Bu yemek hem Meksika’da hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde artık, bayat tortillaları değerlendirmenin harika bir yolu olarak popülerdir. Yemeğin adı chil-a-quilitl’den türetilmiştir, yani acı biber suyunda yeşillikler veya otlar anlamına gelmektedir.

Nan-e barbari 

4. NAN-E BARBARI

Nan-e barbari İran’a özgü buğday bazlı, mayalı bir gözleme. Genellikle uzun oval bir şekle getirilir ve geleneksel olarak hafif altın rengi bir kabuk veren, ancak içinin hafif ve havadar kalmasını sağlayan bir un sırı olan roomal ile fırçalanır.

Zelnik

5. ZELNIK

Zelnik, peynir, ıspanak, yumurta, et, pırasa veya lahana gibi çeşitli malzemelerle doldurulabilen geleneksel bir Kuzey Makedonya turtasıdır. En iyi sonuç için, zelnik pişirilmeden önce tereyağı ve sıvı yağ ile fırçalanmalıdır, böylece turta altın-kahverengi bir renk geliştirir.

KOMPLET LEPINJA

6. KOMPLET LEPINJA

Bu yemek, ikiye bölünmüş, kalın krema (kajmak) ile kaplanmış ve üzerine yumurta eklenmiş geleneksel bir yassı ekmekten (lepinja) oluşmaktadır. Kombinasyon kısa bir süre pişirilir ve yerel olarak pretop olarak bilinen sıcak et suyu karışımı ile ıslatılmalıdır.

Kruvasan

7. KRUVASAN

Bu lapa lapa, altın renkli, hilal şeklindeki hamur işleri en iyi saf tereyağı ve hafif tatlı mayalı hamurla yapılır. Düzgün yapıldığında, sarı-beyaz iç kısmı, ortasından çekildiğinde biraz elastik olmalı ve bir parça tereyağı ya da taze reçel ile kaplanmaya hazır olmalıdır.

JIANBING

8. JIANBING

Çin’de sabahın erken saatlerinde çok sayıda sokak yemeği satıcısı tarafından satılan favori bir kahvaltı ürünü olan jianbing veya kızarmış krep, hamurun sıcak, dökme demir bir levha üzerine tahta bir kürekle yayılmasıyla yapılan ince ve tuzlu krep benzeri bir kreptir.

PÃO DE QUEIJO

9. PÃO DE QUEIJO

Kelimenin tam anlamıyla peynirli ekmek anlamına gelen pão de queijo’nun kökeni, manyok bitkisinin kalıntılarını kullanmaya başlayan Afrikalı kölelerin mutfak icatlarına dayanmaktadır. İnce beyaz bir toz ya da nişasta, toplar halinde yuvarlanır ve pişirilirdi.

Katmer

10. KATMER

Bir tür tatlı börek olan katmer, Türkiye’nin gastronomi başkenti ve Güneydoğu Anadolu’da farklı kültür ve mutfakların zengin bir buluşma noktası olan Gaziantep’in ya da kısaca Antep’in özel bir lezzetidir.

Mercemek Çorbası

11. MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası, kırmızı mercimek, tavuk suyu, soğan ve havuç ile yapılan sevilen bir Türk çorbasıdır. Genellikle tuz, karabiber, kimyon veya kırmızı biber ile tatlandırılır.

İzmir’in İlk Belediye Başkanı Kimdir?
Radyo 34 Slow Şarkılarla Yeni Bir Sayfa Açtı!
Şampiyon İzmir’de Belli Olacak!
Aşırı Sıcaklar Sağlığı Etkiliyor!
Urla’nın Tarihi Ve Kültürel Önemi Nedir?
EtiketlerDünya KahvaltısıEn İyi KahvaltıKahvaltıKahvaltı LezzetleriKahvaltı TarifleriKahvaltıda Dünya Mutfağı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp Email Print
Önceki Haber Eurovision 2024 Nemo Eurovision 2024’te Politik Gerilim: İsviçre Kazandı, İsrail Yuhalandı!
Sonraki Haber Seferihisar Tekneli Protesto Seferihisar’da Marinaya Tekneli Protesto! Sığacık Uyuma, Denizine Sahip Çık!
© Copyright 2022, Merkez İzmir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
Tekrar hoşgeldiniz!

hesabınıza giriş yapın

Username or Email Address
Password

Lost your password?