Merkez İzmirMerkez İzmirMerkez İzmir
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Kültür Sanat Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Magazin Haberleri
Okuma: Halkın Kasabı 5 ayda 55 Milyon Liralık Et Satışı Yaptı!
paylaş
Font ResizerAa
Merkez İzmirMerkez İzmir
Font ResizerAa
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Yaşam Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Belediyelerden Haberler
  • Ege’den Haberler
  • Yaşam Haberleri
  • Sağlık Haberleri
Bizi Takip Edin
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
© Copyright 2022, Merkez İzmir. Tüm Hakları Saklıdır.
Merkez İzmir > Gündem Haberleri > Halkın Kasabı 5 ayda 55 Milyon Liralık Et Satışı Yaptı!
Gündem Haberleri

Halkın Kasabı 5 ayda 55 Milyon Liralık Et Satışı Yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te yerli üreticiden aldığı sağlıklı besiyi işleyerek Halkın Kasabı reyonlarında İzmirlilerin mutfağına sunuyor

Son Güncelleme 23 Nisan 2023 13:00
2 yıl Önce
paylaş
Halkın Kasabı
paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te yerli üreticiden aldığı sağlıklı besiyi işleyerek Halkın Kasabı reyonlarında İzmirlilerin mutfağına sunuyor. Halkın Kasabı’yla 5 ayda 55 milyon liralık et satışı yapan Büyükşehir, yurttaşların aldığı her bir kilo etin 400 gramını karşılayarak toplamda yurttaşların cebine yaklaşık 9 milyon liralık katkı sağladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için kentin farklı bölgelerinde açtığı Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı şubeleri enflasyona karşı İzmirliye destek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş.’nin yenileyerek ileri işleme tesisini dahil ettiği Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde hazırlanan işlenmiş ve karkas et ürünleri Halkın Kasabı reyonlarında İzmirliler ile buluşuyor.

10 ton et işleme kapasitesine ulaştık
İzTarım A.Ş. Genel Müdürü Murat Onkardeşler,“2014 yılında kurulan Ödemiş Et Entegre Tesisi’ni 2020 yılında büyük bir revizyondan geçirdik. Tesisin içinde bir ileri işlem tesisi kurduk. İleri işlem tesisinin eklenmesiyle günde iki vardiyada toplam 10 ton et işleme kapasitesine ulaştık. Burada parçalama tesisi, sucuk, pastırma, döner, sosis, köfte, kavurma gibi birçok ileri işlem et ürününü üretiyor hale geldik” diye konuştu.

İki veteriner kontrolünden geçiyor
Son dönemde salgın hastalık riski taşıyan kırmızı ete karşın yerel üreticiden kimliği belli hayvanların alındığını ifade eden Murat Onkardeşler, “Halkın Bakkalları bize devrolduktan sonra buradaki yatırımı tüketicinin kazancına dönüştürmeyi hedefledik. Halkın Bakkalı içerisinde Halkın Kasabı reyonuyla yüksek et fiyatlarına karşı vatandaşımıza bir katkımız olsun istedik. Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındırlı üreticilerden aldığımız hayvanları günlük olarak bu tesiste parçalıyoruz. Sadece yerel üretici ile çalışıyoruz. Hem Tarım Bakanlığı’nın veteriner hekimi hem de kendi veteriner hekimimiz tesisimizde mevcut. Hayvanın tüm geçmişi, kaydı incelendikten sonra kesim yapılıyor. Çok şükür bölgemizde her hangi bir şap hastalığına rastlamadık. İleri işlemden geçirdikten sonra da Menemen’deki lojistik merkezimize sevk ediyoruz. Oradan da bugün sayıları 9’u bulan Halkın Bakkalları’ndaki Halkın Kasabı reyonlarına gönderiyoruz” dedi.

“Vatandaşın cebine 9 milyonluk katkı“
Onkardeşler, “Halkın Kasabı’yla geçen senenin son iki ayında 29 milyon liralık, bu ayın ilk üç ayında da 26 milyon liralık, toplamda 55 milyon liralık et satışı yaptık. Bizim fiyatlarımız etin kalitesine göre yüzde 40 oranında daha ucuz. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşımızın aldığı her bir kilo kıymanın 400 gramını karşılayarak destek oluyor. Bu sayede de vatandaşlarımızın cebine yaklaşık 9 milyon liralık bir katkı yaptık” ifadelerini kullandı.

“Halkın Bakkalı otobüsleri yakında hizmette”
Onkardeşler, “Gönlümüz herkese ucuz ve sağlıklı eti ulaştırmaktan yana. Ama kasaplarla da rekabet içinde değiliz. Günün koşullarında vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Fiyat politikamız devam edecek. Sayılarımız da artmaya devam edecek. Mayıs ayı itibariyle Torbalı Ayrancılar’da ve Buca Kasaplar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacağız. Kısa sürede Halkın Bakkalı otobüslerimizi de hizmete alarak arka mahallelerde mobil hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu

Bu Çabalar Sonucu Avrupa Ödülü’nü İzmir Aldı!
Yunanistan’da Korkutan Deprem!
EYT Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi
Cumhuriyet Yazarları İzmir Dikilide Okurlarıyla Buluşuyor!
İzBB’den Amatör Spor Kulüplerine Dev Takviye!
EtiketlerHalkın Kasabıİzmir Büyükşehir BelediyesiİztarımKırmızı EtMurat OnkardeşlerÖdemiş Et Entegre Tesisi
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp Email Print
Önceki Haber İzmir İftar İzmir Büyükşehir Belediyesinden 100 Milyon TL’lik Ramazan Desteği!
Sonraki Haber Tunç Soyer Tunç Soyer’den Bayram Mesajı!
© Copyright 2022, Merkez İzmir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
Tekrar hoşgeldiniz!

hesabınıza giriş yapın

Username or Email Address
Password

Lost your password?